به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین شیخ معین دقیق در آیین رونمایی از پوستر دهمین جشنواره رسانه ای استان قم و نکوداشت شهدای مقاومت که به میزبانی دفتر حزب الله لبنان در قم برگزار شد با اشاره بر تأثیرات گسترده انقلاب اسلامی بر ملتهای مستضعف جهان، خواستار تقویت رسانههای بسیج با پیامرسانی بینالمللی به زبانهای مختلف شد و بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و رسانهای برای انتقال پیام انقلاب تأکید کرد.
بیشتر بخوانید:
رونمایی از پوستر دهمین جشنواره رسانهای ابوذر قم در دفتر حزبالله لبنان + فیلم و عکس
انقلاب اسلامی الگوی ملتهای مستضعف است
نماینده حزبالله لبنان در قم با اشاره به جایگاه برجسته رسانههای جبهه مقاومت، انقلاب اسلامی ایران را الگویی جهانی برای ملتهای مستضعف دانست و با تبریک هفته بسیج به حاضران، به نقش مهم رسانهها در انتقال پیام انقلاب و مقاومت اسلامی اشاره کرد.
وی با اشاره به جایگاه ویژه این نشستها در تقویت روحیه جبهه مقاومت، یادآور شد: چنین محافلی، یادآور رشادتهای شهدای مقاومت اسلامی است و حضور در جمع اصحاب رسانهای که در مسیر مقاومت قدم برمیدارند، افتخار بزرگی است؛ برگزاری این جلسه یادآور حضور شهدای بزرگی چون شهید هاشم صفیالدین و ... در این مکان است که برای آرمانهای اسلامی گام برداشتند.
شیخ دقیق در بخشی از سخنان خود با بیان خاطرهای از دوران جوانی گفت: در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی، تنها وسیله ما برای اطلاع از آنچه در ایران میگذشت، یک رادیوی کوچک بود؛ این رادیو که با سختی صدای برنامههای فارسی و گاهی عربی را پخش میکرد و دنیای جدیدی از دریچه مقامت را به ما نشان میداد.
نماینده حزبالله لبنان در قم افزود: پیامهای امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی تنها برای ملت ایران نبود، بلکه الگویی برای همه ملتهای مستضعف جهان بود؛ امت حزبالله لبنان نیز از این پیامها بهرهمند شد و توانست از این الگو در مسیر مقاومت و پایداری استفاده کند.
وی تصریح کرد: امروز رسانههای جبهه مقاومت، بازتابدهنده همین پیامها به جهان هستند و تأثیرات عمیقی بر ملتهای مظلوم دارند.
اهمیت گسترش فعالیتهای رسانهای بسیج به زبانهای مختلف
شیخ دقیق با تأکید بر اهمیت گسترش فعالیتهای رسانهای بسیج به زبانهای مختلف گفت: آنچه به نظر ما ممکن است کوچک باشد، در نگاه ملتهای مظلوم در سراسر جهان تأثیرات بزرگی دارد؛ ما نباید اجازه دهیم این پیامها و برکات ارزشمند محدود به مرزهای ایران باقی بماند و دیگر ملتها از آن محروم شوند.
نماینده حزبالله لبنان در قم با ارائه پیشنهاداتی افزود: ارتباط میان سازمان بسیج رسانه و نهادهای فرهنگی و شهری تقویت شود و فعالیتهای مشترکی برای انتقال این پیامها به خارج از کشور طراحی و اجرا گردد و یکی از برنامههای اخیر شهرداری قم بزرگداشت شهردار شهید شهر نبطیه لبنان بود که میتوان از آن بهعنوان الگویی موفق برای اینگونه همکاریها اشاره کرد.
شیخ دقیق، از تمام برگزارکنندگان جشنواره رسانهای ابوذر و اصحاب رسانه تشکر کرد و گفت: امیدواریم این تلاشها زمینهساز برکات بیشتری در سطح بینالمللی باشد.
سردار کبیری پور: فرهنگ بسیج مرز و جغرافیا نمیشناسد
در ادامه این نشست، سردار مهدی کبیری پور جانشین فرمانده سپاه استان قم با اشاره بهضرورت تبیین منظومه فکری رهبر انقلاب در روایتگری رسانهای، تأکید کرد: بینش عمیق، دانش متقن و مهارت هنری، سه رکن اساسی برای گسترش روایتهای دقیق و امیدآفرین در مقابله با تحریف دشمن است.
جانشین سپاه علی بن ابیطالب(ع) ادامه داد: بسیج تنها یک سازمان نیست؛ بسیج یک فرهنگ ناب و متعالی است که مرز و جغرافیا نمیشناسد و هرجا این فرهنگ رسوخ کند، پیشرفت و رفع عقبماندگیها حاکم میشود؛ بسیج و روحیه انقلابی، از نگاه رهبر معظم انقلاب، معادل یکدیگر هستند و این دو، موتور محرکه پیشرفت در همه عرصهها محسوب میشوند.
وی با اشاره به اهمیت رسانهها در تبیین فرهنگ بسیجی افزود: در حوزه رسانه و روایتگری، سه عنصر کلیدی وجود دارد که شامل بینش، دانش و مهارت است؛ بینش باید از منظومه فکری مقام معظم رهبری استخراج شود، نگاه ایشان به بسیج و جبهه مقاومت میتواند جهتگیری صحیح روایتها را مشخص کند و بدون بینش درست، روایتها پراکنده و ناکارآمد خواهند بود.
جانشین فرمانده سپاه قم همچنین بر ضرورت دانش کافی برای تولید آثار رسانهای تأکید کرد و گفت: افرادی که در حوزه مقاومت و دیگر موضوعات فعالیت میکنند، باید شناخت دقیقی از تحولات منطقه و موضوعات مرتبط داشته باشند؛ کارشناسان باید با ارائه دادهها و تحلیلهای متقن، زمینهساز تولید آثار عمیق و تأثیرگذار شوند.
جشنواره ابوذر فرصتی مناسب برای تبیین دیدگاه های رهبر انقلاب
سردار کبیری پور درباره نقش مهارت در روایتگری خاطرنشان کرد: مهارت اصحاب رسانه یکی از نقاط قوت ما است و خوشبختانه رسانههای کشور از تکنیکهای هنری و قالبهای مؤثر برای ارائه محتوا برخوردارند، اما اگر غفلتی در این مسیر صورت گیرد، ممکن است پدیدههای مبارک به شکلی نادرست روایت شوند و این مسئله میتواند باعث ناامیدی و رخوت در جامعه شود.
جانشین سپاه علی بن ابیطالب(ع) استان قم، جشنواره ابوذر را فرصتی مناسب برای تبیین دیدگاه های رهبر معظم انقلاب دانست و اظهار کرد: این جشنواره میتواند بستری برای بازخوانی منظومه فکری مقام معظم رهبری درباره موضوعاتی چون بسیج و جبهه مقاومت باشد؛ همه ما وظیفه داریم این نگاه را در آثار خود تقویت کنیم تا روایتهایمان از دقت و اصالت بیشتری برخوردار شود.
وی با تقدیر از برگزارکنندگان جشنواره ابوذر، گفت: از خداوند متعال میخواهیم که به همه عزیزانی که با نیت خیر در مسیر تقویت فرهنگ بسیجی و تولید روایتهای صحیح گام برمیدارند، توفیق و اجر عنایت فرماید و انشاءالله در پناه حضرت ولیعصر(عج) و دعای خیر شهدا، همه ما موفق و مؤید باشیم.
دو چالش امروز عصر رسانه
حجت الاسلام والمسلمین رضا رستمی مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه کشور هم در این مراسم به دو چالش امروز عصر رسانه اشاره کرد و گفت: «ارائه محتوای مناسب واثرگذار» و «انتشار محتوا» دو چالش عمده عصر رسانه است.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم افزود: امروز تهیه محتوا مناسب و فاخر و مورد نیاز جامعه به عنوان یک چالش به وجود آمده است و نحوه رساندن و معرفی آن به مخاطبین چالش دیگر عرصه رسانه می باشد که این مهم به واسطه برگزاری چنین جشنواره ها و مسابقاتی می تواند هموارسازی گردد و این چالش را مرتفع گرداند.
مدیرمسئول خبرگزاری حوزه تصریح کرد: امروز به واسطه فعالیت هزار ساله حوزه های علمیه شیعی، محتوای ارزشمندی در عرصه های مختلف وجود دارد که باید به پیام تبدیل شده و تولید حس کند تا این حس با اثرگذاری محتوای غنی خود بر مخاطب اثر گذاشته و کنش ایجاد کند.
مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: امروز ما نیازمند هم اندیشی و تعاملات رسانه ای هستیم تا بتوانیم با عرضه محتوای فاخر در مخاطب، کنشگری ایجاد کنیم.
رسانه ها به موضوع ناترازی انرژی ورود کنند
مرتضی خوش لهجه مدیرعامل شرکت گاز استان نیز با اشاره به اینکه امروز، موضوعی پراهمیت تر از مظلومیت مردم غزه و لبنان نیست، پرداختن به موضوع ناترازی انرژی با استفاده از رسانه را خواستار شد.
«جهاد تبیین» و «امید آفرینی» سرلوحه فعالیت های بسیج رسانه
داود شمس مسئول سازمان بسیج رسانه استان قم گزارشی از برنامهها و فعالیت های بسیج رسانه استان ارائه داد و با گرامیداشت یاد و خاطر امام(ره) و شهدا، اظهار کرد: آرامش و امنیت امروز ما به برکت خون شهیدانی است که از جان خود گذشتند و امنیت را برای ما به ارمغان آوردند.
مسئول سازمان بسیج رسانه استان قم با اشاره به برگزاری دهمین جشنواره رسانهای ابوذر، گفت: «جهاد تبیین» و «امید آفرینی» سرلوحه فعالیت های بسیج رسانه استان و اصلی ترین محورهای جشنواره دهم ابوذر است.
وی اظهار کرد: ما به دنبال ارتقاء دهمین جشنواره ابوذر از لحاظ محتوایی و توجه به موضوعات ویژه و خاص هستیم و در همین راستا رویدادهای رسانه ای تعریف شده است.
مسئول سازمان بسیج رسانه استان قم همچنین از اصحاب رسانه استان برای شرکت در جشنواره ابوذر دعوت کرد.
بسیج پای کار رسانهای انقلاب / رویداد محوری مهمترین شاخصه جشنواره دهم
علی علیزاده دبیر دهمین جشنواره رسانه ای ابوذر استان قم هم در این مراسم اظهارکرد: دهمین جشنواره رسانه ای ابوذر به تعبیری آغاز یک عملیات رسانه ای برای پیگیری و تحقق مطالبات مقام معظم رهبری است و اگر بخواهم تیتری برای آن بیان کنم، بهترین آن «بسیج پای کار رسانه ای انقلاب» می تواند باشد.
وی با بیان اینکه جشنواره دهم با رویکردی متفاوت فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: رویداد محوری مهمترین شاخصه جشنواره دهم است و ذیل جشنواره رویدادهای مختلفی تعریف شده و ان شاءالله اتفاقات رسانه ای مختلفی رقم خواهد خورد.
علیزاده با بیان اینکه برخی از این رویدادها شروع شده و برخی دیگر شروع خواهند شد، ادامه داد: رویداد رسانه ای «میثاق» به مناسبت سی امین یادواره شهدای استان قم فراخوان شد و یا رویداد «یادگار ماندگار حاج شیخ» با توجه به درپیش بودن یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم؛ ان شاءالله قرار است رویدادهای خوبی ذیل جشنواره ابوذر اتفاق برگزار شود.
دبیر جشنواره رسانه ای ابوذر استان قم به رویکردهای دیگر این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: توجه ویژه به جبهه مقاومت در راستای اجرای امر ولی مبنی بر اینکه هر کسی با هر امکانی که دارد برای حمایت از جبهه مقاومت به میدان بیاید، لذا جشنواره ابوذر حمایت از جبهه مقاومت را در قالب یکی از محور های جشنواره در دستور کار دارد. همچنین به معرفی الگوهای جهاد و شهادت هم توجه ویژه شده است.
وی با بیان اینکه این دوره از جشنواره در ۱۰ محور و ۱۰ قالب میزبان اصحاب رسانه است، افزود: توانمند سازی خبرنگاران نوجوان یکی از رویکردهای جشنواره رسانه ای ابوذر است چراکه معتقدیم دانش آموزان خبرنگار امروز، فعالان رسانه ای فردا خواهند بود و شایسته است از امروز با تربیت و راهبری آنان در جبهه انقلاب، نسل تراز رسانه انقلاب تربیت کنیم.
علیزاده در پایان به برگزاری کارگاه های تخصصی با موضوعات روز مانند رسانه و هوش مصنوعی، هم اندیشی رسانه ای با حضور صاحب نظران و پیشکسوتان عرصه رسانه و ... به عنوان دیگر برنامه های این دوره از جشنواره اشاره کرد.
رونمایی از پوستر جشنواره دهم
در پایان مراسم پوستر دهمین جشنواره رسانهای ابوذر استان قم با حضور مسئولان حاضر رونمایی شد.
میهمان ویژه مراسم
پدر شهیده معصومه کرباسی تنها بانوی ایرانی شهیده راه قدس و مقاومت که به همراه همسرش شهید دکتر رضا عواضه، روز شنبه ۲۸ مهر به طور هدفمند در شهر جونیه لبنان مورد حمله پهپادی رژیم صهیونیستی قرار گرفت، هم در این مراسم حضور داشت.
انتهای پیام
نظر شما